El Tanatori de Mataró, gestionat per Cabré Junqueras Serveis Funeraris, tanca les sales de vetlla i anul·la els funerals i actes funeraris en cas de defunció, tal i com estableixen les restriccions per la pandèmia del coronavirus. En un comunicat, esgrimeixen el següent: "En línia amb les mesures decretades pel Govern i amb l’objectiu de reduir al màxim el contacte entre persones per evitar possibles contagis del COVID-19, des de Cabré Junqueras demanem a les famílies que no acudeixin presencialment al tanatori en cas de defunció". 

Davant això, també recalquen que per tal d'evitar al màxim el contacte amb familiars i com a "mesura preventiva mentre duri l’alerta per fer front al Covid-19, en cas de defunció, poseu-vos en contacte amb nosaltres a través del nostre telèfon de servei permanent 937 415 370 i us informarem de tots els passos. Gràcies per la vostra comprensió i col·laboració".

Motius per l'estat d'alarma

Els motius decretats per les autoritats en aquest sentit segueixen en la línia del que està passant en tots els àmbits: no té sentit permetre focus de possible contagi amb funerals multitudinaris quan està prohibit, per exemple, anar a comprar acompanyat o anar al cotxe amb acompanyant. Això està sent especialment dur pels familiars de les víctimes del coronavirus, ja que un cop estan ingressats a l'hospital no els poden veure i si moren, tampoc se'ls pot acomiadar amb cap tipus de celebració ni estant al costat dels altres familiars i amics. En aquest sentit, una infermera de l'Hospital de Mataró va explicar que havia hagut d'aguantar el mòbil a un pacient perquè pogués dir adéu a la seva filla, demostració de la duresa d'aquestes situacions límit per culpa de la pandèmia.