Dos homes de 45 anys i una dona de 41, els tres de nacionalitat italiana i veïns de Sant Pol de Mar (Maresme), van ser detinguts pels Mossos el 29 de maig com a presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues i tinença il·lícita d'armes. L'octubre del 2018 la policia va rebre informacions que vinculaven les tres persones amb el tràfic de drogues. La investigació posterior ha permès demostrar, segons els Mossos, que els detinguts compraven estupefaents, els emmagatzemaven i els transportaven per vendre'ls a diversos països d'Europa. La policia també indica que els investigats havien llogat una casa a Sant Pol per dur-hi a terme l'activitat delictiva.

El matí del 29 de maig els Mossos van detenir el presumpte cap del grup mentre circulava per Canet de Mar (Maresme). Duia a sobre 19.000 euros en efectiu. Un altre grup d'agents que vigilava el seu domicili, al carrer Joan Coromines de Sant Pol, van observar com l'altre home del grup, de manera precipitada, en treia bosses de grans dimensions i les carregava en una furgoneta. Se'l va aturar i identificar i es va escorcollar el vehicle. Hi havia vint quilos de cabdells de marihuana i nou quilos d'haixix, empaquetats al buit i llestos per ser transportats. Els agents el van detenir. Pocs minuts després, els investigadors van detenir una dona com a tercera integrant del grup quan arribava al mateix domicili. La dona és parella del primer detingut i germana del segon. En el registre posterior al domicili es van comissar dos quilos de cocaïna, dues armes de foc amb munició i 7.000 euros en efectiu amagats en el garatge i la primera planta de la casa.

Hores més tard es va fer un altre registre en una pizzeria que els detinguts regentaven a Pineda de Mar (Maresme). S'hi van comissar 1.000 euros més. Segons els Mossos, el valor de la droga intervinguda hauria pogut arribar als 280.000 euros en el mercat il·lícit. L'operatiu, a més, va permetre intervenir dos turismes, dues motocicletes, un camió i dues furgonetes, una de les quals tenia el fons del terra manipulat a manera d'amagatall per traslladar la droga. El dia 1 de juny els detinguts, amb antecedents pel mateix tipus de delicte, van passar a disposició del jutjat de guàrdia d'Arenys de Mar, que va decretar l'ingrés a presó de tots tres.