El regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, ha sortit al pas de les critiques rebudes de part de l’escola del Cros, on asseguraven sentir-se desemparats, després d'haver patit diversos robatoris en els últims mesos. “Davant del vandalisme estic igual d’indignat que les famílies, sóc pare, formo part d’una AMPA i sé perfectament el que implica i el que costa”, relata el regidor, que afegeix: “entenc la indignació perquè hi ha hagut dos robatoris concentrats en molt poc temps, i sabem que això es dona en els espais més vulnerables per la facilitat d’entrada que pot haver-hi”. Davant això, Vadell recorda que el vandalisme “afecta a totes les escoles de Mataró” i que és un problema de seguretat, no només del departament d’Educació.

“Vam parlar amb el director del centre i vam acordar que pel proper dimarts, dia 29, tindrem una reunió per trobar solucions”, explica. La reunió serà amb “la direcció d’ensenyament, equipaments municipals, policia local, responsables d’alarmes de les escoles i manteniment”, ja que tal i com indica el regidor, cal posar fil a l’agulla “amb tots els agents implicats en una situació d’aquest tipus”. Vadell també ha volgut fer una crida “al civisme”, ja que robar en una escola no només té un contratemps econòmic, sinó que afecta també a l’ensenyament dels alumnes. “Cal analitzar amb calma què podem fer, sabent com se sap que tenim problemes estructurals perquè falten més Mossos a Mataró”, recalca.

Aquest dijous, la comunitat educativa s'ha manifestat pels carrers del barri de Cerdanyola en protesta pels actes de vandalisme patits. El darrer, la nit de dimarts passat,quan els van robar tablets, mòbils, diners i altres materials, i els van destrossar part de les instal·lacions.