Els Bombers de Mataró, com els de moltes altres demarcacions d'arreu del país, s'han desplaçat aquests dies a la Ribera d'Ebre per combatre el terrible incendi que ha arrasat milers d'hectàrees en aquesta comarca del sud de Catalunya. Allà, més enllà de la duresa d'haver-se d'enfrontar a un incendi com aquest, també han hagut de patir altres inclemències, en aquest cas, segons denuncien, fruit de les retallades i la manca d'inversió en equipament per al cos per part de la Generalitat. 

Tal i com han exposat a les xarxes socials, el material amb el qual han treballat els bombers mataronins a l'incendi no ha aguantat gens bé les condicions extremes. Han penjat un vídeo on es veuen les soles de les botes totalment trencades. "Semgla que el material no acaba d'aguantar gaire bé..." lamenten en el tuit, que en 24hores s'ha viralitzat i ha assolit més de 3.000 retuits. 

Entre els que se n'han fet ressò hi figura l'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, que ha demanat explicacions a la Generalitat, com a edil d'un dels municipis que s'inclou dins la demarcació dels Bombers de Mataró 

Aquestes denúncies no són pas noves per part del cos de bombers d'arreu del país. Des de fa anys protesten per la manca d'efectius i per l'antiguitat excessiva del material amb el qual treballen, ja sigui vehicles o roba. Quelcom que consideren que posa en perill no només als propis bombers, sinó al conjunt de la població.