El Consell d'Alcaldes del Maresme dedicat a les polítiques de seguretat ha reclamat al conseller d'Interior, Jordi Jané, la necessitat de millorar la seguretat a la comarca. Tot i que les estadístiques indiquen una disminució dels delictes d'un 3,5% en l'últim any, la sensació d'inseguretat augmenta pel repunt de determinats modalitats de delictes. En aquest sentit, els robatoris amb força en domicilis pugen un 1,7%. Aquesta realitat "preocupa" el Departament, segons ha reconegut Jané, que no ha pogut comprometre's a destinar nous agents a la comarca fins que hi hagi noves promocions. Amb l'aprovació dels nous pressupostos calcula que el cos pugui disposar de nous agents el 2018.

"La necessitat de més seguretat és una exigència ciutadana i serem contundents", ha assegurat l'alcalde de Mataró

Els robatoris a domicilis, que són els que més alarma social generen i, en conseqüència, els que més tenen en alerta els cossos policials dels municipis on es produeixen. A la comarca del Maresme aquesta modalitat va a l'alça, tot i que no amb una tendència virulenta com anys enrere, però que no deixa de preocupar les administracions. Així ho han exposat alcaldes i comandaments policials en un Consell d'Alcaldes extraordinari presidit pel conseller d'Interior, Jordi Jané, i que també ha comptat amb la presència del director general de la Policia, Albert Batlle, que han entomat el compromís de centrar-hi totes els forçós i totes les mirades.

foto 3171280

La resposta del conseller

De solucions imminents, però, de moment no n'hi ha i caldrà esperar més d'un anys per poder comptar amb nous efectius per poder-los distribuir al territori. "Vivim situacions que requereixen una especial atenció", s'ha queixat l'alcalde de Mataró, David Bote. "La necessitat de més seguretat és una exigència ciutadana i serem contundents", assegura. El conseller Jané reconeix la realitat de la situació i en el "mentrestant" de l'arribada de nous efectius es compromet a continuar reclamant una resposta més contundent davant els lladres reincidents, que són els que protagonitzen aquests robatoris a domicilis que tan preocupen. D'entrada està descartada una redistribució d'efectius que porti més agents al Maresme en el curt termini.