Dues persones han estat detingudes pels Mossos d'Esquadra durant un desallotjament que s'ha produït aquest dijous al matí a Mataró. El desnonament, que ha durat gairebé dues hores, ha tingut lloc en un habitatge del carrer Grup de Les Santes, al barri de l'Escorxador. Els detinguts formaven part del grup d'una seixantena de persones que s'havien concentrat a la porta del pis i a l'interior del mateix per intentar evitar el desnonament. A més de les detencions, la intervenció de la unitat antiavalots dels Mossos s'ha saldat amb prop d'una desena d'identificats i mitja dotzena de persones ferides i contusionades, segons fonts de les entitats presents al desnonament. Els Mossos s'han limitat a confirmar que s'han produït dues dencions per resistència i desobediència a l'autoritat.

Segons ha informat la Plataforma d'Afectats per la Crisi i el Capitalisme (PACC), el fons Coral Holmes, propietari del pis, havia reclamat el desallotjament d'una dona de 30 anys i el seu fill, de 10. Es tracta d'un fons nord-americà al qual Caixabank ha venut recentment el 80% del seu negoci immobiliari. La dona, expliquen des de la Plataforma, havia ocupat l'habitatge i hi residia des de fa quatre anys. Aquest dijous una unitat dels ARRO de Mossos d'Esquadra s'hi ha presentat per donar compliment a l'ordre judicial de desallotjament. Els antiavalots, tal i com apunten testimonis presencials, han rebentat la porta del pis i a dins s'han trobat, al costat de la dona i el seu fill que hi habiten, un grup de persones que volien evitar que els dos residents es quedessin al carrer. 

Tal i com es pot veure als vídeos que la PACC i altres entitats socials han compartit a les xarxes socials, els Mossos han reduït al terra i emmanillat dues de les persones que intentaven aturar el desnonament. Segons les primeres informacions, un dels detinguts és membre de Jovent Republicà (joventuts d'ERC) i de l'organització sindical juvenil l'Eina, i l'altre és un veí de la zona. Un dels detinguts sagnava a causa d'un trau al cap quan se l'han endut emmanillat. A més, els Mossos haurien identificat prop d'una desena de persones més que formaven part del grup. 

Segons l'Associació de Veïns de Santes-Escorxador, el d'aquest matí era el segon intent de desnonament de la dona i el seu fill en tan sols una setmana. La PACC també ha denunciat Serveis Socials de l'Ajuntament no ha demanat la suspensió dels desnonament ni tampoc ha enviat l'informe de vulnerabilitat als Jutjats de Mataró, malgrat que el cas de la família que residia en el pis estava a la Taula d'Emergència Habitacional.

El consistori, però, ha negat aquest extrem. Segons fonts municipals, la dona afectada per l'amenaça de desnonament havia mantingut una reunió amb Serveis Socials en la qual va afirmar que disposava d'una alternativa d'allotjament i va signar una renuncia a un centre residencial d'estada limitada. Malgrat això, des de Serveis Socials van iniciar els tràmits per sol·licitar-li un habitatge social a la Taula d'Emergència.