La policia ha detingut a Alemanya el germà de la Karolina, la nena mataronina de 13 anys que va ser degollada el mes de juny passat a casa seva, al barri de Cerdanyola. Així ho ha avançat La Sexta i ho han confirmat a Capgros.com fonts policials. Stepan, de 16 anys, romania ilocalitzable des que es va cometre el crim. La investigació dels Mossos va permetre descobrir que havia fugit a Alemanya, on finalment ha estat localitzat i arrestat. Stefan ha estat traslladat a un centre de menors de Catalunya, i se'l consideraria el principal sospitós de la mort violenta de la seva germana, segons apunta La Sexta. El cas es manté sota secret de sumari i ni els Mossos ni fonts judicials avancen més informació sobre el mateix. 

Karolina va ser trobada morta amb signes de violència a l'habitació del pis on residia, al carrer Burriac del barri de Cerdanyola de Mataró, el passat 16 de juny. La noia vivia amb la seva mare i amb el seu germà. Aquest últim romania desaparegut des de la troballa del cadàver. Els Mossos el buscaven des de llavors, malgrat que en un primer moment no se'l va considerar sospitós. Va ser la pròpia mare qui en va denunciar la desaparició i, oficialment, la policia catalana el buscava per protegir la identitat del menor, segons va apuntar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. 

​Karolina va ser trobada morta amb signes de violència a l'habitació del pis on residia, al carrer Burriac del barri de Cerdanyola de Mataró, el passat 16 de juny

Durant mesos, davant la manca d'informació oficial ni que es fessin públics avenços sobre la investigació, s'han fet tota mena d'especulacions al voltant del cas, que va commocionar Mataró. No estava gens clar quines poden ser les motivacions de l’autor d’un crim tan terrible com aquest, l’assassinat a sang freda, amb una arma blanca tallant el coll, d’una nena de 13 anys, al mateix llit on dormia des de poc més de mig any. Però, sempre segons La Sexta, els Mossos ara no tenen "cap dubte" que va ser el germà qui la va assassinar. Es desconeixen encara, però, el mòbil del crim. Oficialment, la Policia de la Generalitat no es pronuncia sobre la qüestió.

Karolina i Stepan van arribar des de Rússia a Mataró pels voltants de Nadal, per viure amb la seva mare, Olga, que resideix a Catalunya des de fa més temps. El pare, exmarit d’Olga, està actualment instal·lat a Rússia, on cuida de dos fills més de la parella. Karolina i Stepan també vivien amb ell fins que van decidir anar a fer-ho amb la seva mare. Des del mes de gener passat cursaven Secundària a l’Institut Puig i Cadafalch del barri de Cerdanyola. Els veïns han apuntat que els dos adolescents gairebé no parlaven castellà ni català. Segons sembla, però, la nena s’hauria adaptat millor a la nova vida –per exemple, feia natació i va representar recentment el combinat de la selecció espanyola de la seva categoria en una competició internacional- que no pas el germà gran, de caràcter més solitari i introvertit.

La mare de la víctima es presenta com a psicòloga i terapeuta i treballa amb teràpies alternatives per ajudar a les parelles amb problemes d'infertilitat. Quan es va produir el crim era de viatge de feina, probablement a la seva Rússia natal. Mentre Olga era a l'estranger, en algun moment del cap de setmana del 14 al 16 de juny, es va produir el crim. Va ser el diumenge dia 16 a la nit quan uns amics de la família, residents a Calella, van accedir al pis, després que la mare els alertés que els fills portaven ja massa hores sense donar senyals de vida. Van trobar la Karolina morta, amb un tall al coll, rodejada de sang i amb l’habitació del tot regirada i desordenada. Del germà gran, ni rastre; des d’aquell cap de setmana romania desaparegut. La seva localització, detenció i retorn a Catalunya de mans de la policia ha de ser clau per resoldre aquest cas tan terrible.