L'Esplai Garbí, organitzador del Ball de Carnestoltes de Mataró, ha denunciat "agressions físiques, sexuals i ambientals" durant el ball celebrat el 22 de febrer passat a la plaça de Santa Anna, en el marc del Carnaval mataroní. En un comunicat emès ahir dilluns, una setmana després de l'esdeveniment, els promotors no donen detalls del tipus d'agressions patides ni del nombre exacte de les mateixes, però sí que afirmen que dues d'elles van ser gestionades pel Punt Lila, organitzat per voluntàries de l'entitat. Els punts liles són punts d'informació i assessorament en matèria de violència sexual i de gènere, que solen instal·lar-se en actes festius com el citat Ball de Carnestoltes. 

El comunicat, però, va més enllà i denuncia "la presència de reconeguts feixistes de la nostra comarca a la plaça de Santa Anna durant la nit". I a més, apunten que els treballadors de l'empresa de seguretat contractada per a l'esdeveniment van realitzar "comentaris xenòfobs".

L'Esplai Garbí defineix el Ball de Carnestoltes com un acte "feminista, antifeixista, antiracista i compromès amb la lluita LGBTI", i que vol promoure "un oci alternatiu i segur". Davant dels incidents que denuncien, apunten que "ampliaran i completaran el protocol contra agressions i el punt lila" en les properes edicions. "Volem fet d'aquest un espai inclusiu, lliure d'agressions i on totes puguem gaudir de la festa".