Mataró es va adherir dilluns, dia 8, a les concentracions de rebuig convocades per entitats feministes en relació a la presumpta violació en grup que va patir una menor a Manresa l'octubre de 2016. La concentració va voler deixar constància de la solidaritat amb aquesta i totes les víctimes de violència masclista. L'Ajuntament va mostrar el seu rebuig i condemna més absoluta.

Des del consistori recorden que les agressions sexuals "són una violació dels drets humans fonamentals i un atemptat contra la llibertat i la dignitat de les persones". Són "fruit del desig d'exercir el poder, la dominació i el control sobre una dona, per la qual cosa és imprescindible que les mesures per eradicar el fenomen incideixin sobre l'arrel: el patriarcat i la seva expressió més visible, el masclisme".

A més, apunten que és alhora un delicte i un greu problema social i polític. La violència sexual és una forma de violència masclista tal i com recull la Llei 5/2008 del Dret de les dones a eradicar la violència masclista i afecta a tota la ciutadania.