Un gran nombre d’entitats de la capital del Maresme ha organitzat activitats per recollir diners per la Marató de TV3, que enguany destinarà la recaptació a la investigació de malalties minoritàries.

Activitats musicals. L’entitat Dimecres Flabiol farà, dissabte 14 de 18.30 a 20.30h, diversos concerts sota el lema ‘Nadales per la Marató’ a diferents punts del centre de la ciutat –pl. de la Peixateria, pl. de les Tereses i la Riera amb carrer Barcelona. I a Les Esmandies, l’associació Sons de Carrer ha organitzat un concert on hi actuaran diverses formacions de l’escola de música El Carreró, el diumenge 15 a les 11h. Per altra banda, l’acció del NEM (antiga Unió de Botiguers) consistirà en l’elaboració de l’escudella solidària seguida d’un tastet popular pel públic assistent, dissabte 14 a partir de les 10h a la plaça Gran.

Centres educatius. Molts d’ells s’han sumat a la iniciativa, com el GEM, que durant tot el matí de diumenge 15 farà exhibicions esportives, concerts, tallers de manualitats, fireta de joguines i llibres... Al col·legi Cor de Maria, també diumenge al matí, hi haurà jocs, xocolatada solidària, pintacares, un concert de la coral La Nota i una cercavila de gegants amb final de l’escola Antonio Machado, on s’hi farà una botifarrada. Moltes AMPA’s també han optat per fer activitats esportives: al Camí del Cros s’hi organitza una caminada fins a Burriac; la de l’escola Sol-Ixent una marxa solidària oberta a alumnes, pares, familiars i amics que anirà fins al Parc Forestal; i l’Institut Miquel Biada organitza una caminada popular al final de la qual hi haurà xocolatada i activitats diverses al pati. A Valldemia hi haurà una jornada de zumba solidària diumenge al matí, i a l’escola Freta, divendres 13 hi tindran lloc les 12h de voleibol. L’AMPA dela Maria Mercè Marçal també organitza una matinal de tallers i xocolatada.

Entitats esportives. La Unió Esportiva Mataró recaptarà un euro per cada punt que facin els seus equips de bàsquet durant la jornada del cap de setmana; el Centre Atlètic Laietània organitza una jornada de tennis i pàdel solidaris durant tot el diumenge; l’Iluro Hoquei Club, des de divendres a la tarda fins diumenge, organitza activitats diverses com partits, bingo, xocolatada, rifes...; l’Oikos Crossfit Iluro farà, durant la jornada de dissabte 14, una competició interna d’aixecament de pesos en moviment d’halterofilia.