Imatge de la recollida de roba a Humana. Foto: cedida
Imatge de la recollida de roba a Humana. Foto: cedida

Humana recull 231 tones de roba usada aquest 2019 al Maresme

Això equival a 479.000 peces de roba.

La Fundació Humana, que es dedica a la gestió de roba usada, ha et balanç de la roba recollida durant el primer semestre de l'any al Maresme. En total, els ciutadans han donat 231 tones de roba usada de gener a juny, quelcom que equival a 479.000 peces de roba que seran reutilitzades o reciclada. Les dades generals apunten a 2.290 tones de tèxtil recollides a tot Catalunya, el que suposa un estalvi de 7.258 tones de CO2 a l'atmosfera, l'equivalent a una emissió anual de 2.700 cotxes.

Al Maresme, Humana recull en 25 municipis. On més roba s'ha recuperat és a Vilassar de Mar amb 42,1 tones, seguit de Calella amb 23,9, Tordera amb 19,7 i Montgat amb 18,9. Crida l'atenció que Mataró, que suma més població que tots aquests municipis junts, els segueixi amb només 5,4 tones.

Malgrat aquestes dades, des de la fundació alerten: només un 12% de la roba que els catalans deixen de fer servir es recupera selectivament per un gestor autoritzat que pugui reutilitzar-la o reciclar-la. “Davant nostre hi ha una oportunitat i un enorme repte per a donar l'impuls definitiu a la gestió apropiada d'aquest recurs, en què prevalguin la prevenció i la reintroducció del tèxtil a la cadena productiva, perllongant-ne el cicle de vidat”, valora Àgata Soler-roig, de Fundació Humanna.

Què fer amb la roba usada?

Segons expliquen des de Fundació Humana, la roba té dues finalitats. El 85% es tracta a la planta de reutilització de l'Ametlla del Vallès i el 15% restant es ven a empreses de recliclatge. El 52% es destina a la reutilització: el 13% mitjançant les botigues de moda sostenible d’Humana a Catalunya i el 39% s'exporta, principalment a l’Àfrica, on és venut a preus baixos per a generar-hi recursos per a la cooperació al desenvolupament.

El 37% es troba en un estat que no en permet la reutilització i es ven a empreses de reciclatge per a què elaborin altres productes (mantes, aïllants o draps per a la indústria d'automoció). El 2% són residus impropis (plàstics, cartrons, altres) que es posa en mans de gestors autoritzats corresponents. El 9% no es pot reutilitzar ni reciclar ni valoritzar energèticament i s'envia a un centre de tractament de residus per a disposició final.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive