Les farmàcies de Mataró s’han unit per aportar el seu gra de sorra en la lluita contra el coronavirus. El col·lectiu ha donat un total de 3.000 unitats de gels hidroalcohòlics de 500ml, un producte bàsic per garantir la desinfecció i les mesures d’higiene necessàries contra el covid-19. La donació s’ha fet a l’Ajuntament de Mataró, que ho distribuirà entre residències de la gent gran, centres sociosanitaris, el Servei d’Atenció Domiciliària i els Centres Residencials d’Acció Educativa de la ciutat. 

“Com a col·lectiu de farmàcies volíem ajudar en la lluita contra la pandèmia, i ens vam adreçar a l’Ajuntament per preguntar-los què necessitaven”, explica un dels farmacèutics promotors de la iniciativa. Des del consistori els van traslladar que hi havia una greu mancança de gels hidroalcohòlics en equipaments i serveis destinats als ciutadans més vulnerables, com ara la gent gran.

Col·laboració d'un laboratori de Barcelona

Les farmàcies mataronines van adquirir aquestes 3.000 unitats, que han estat facilitades pel laboratori barceloní Rofersam, el qual també ha ofert la seva col·laboració ajustant els preus. La brigada municipal va recollir ahir dijous tots els productes i ja s’ha començat a fer la distribució als diferents espais de la ciutat que ho necessiten.

“Esperem que amb mesures com aquests contribuïm a que els contagis es puguin reduir el màxim possible, sobretot entre els col·lectius més vulnerables”, expliquen els promotors de la iniciativa.