L’Espai Gatassa, al barri de Cerdanyola, funcionarà de manera temporal com a centre d'acollida municipal per a persones sense sostre de Mataró. La mesura es pren per fer front a la situació d'emergència sanitària i social derivada de l'epidèmia de coronavirus. Comptarà amb 48 places que entraran en funcionament dijous, dia 2 d'abril, i que se sumen a les 21 que ofereix, de forma permanent, el centre d'acollida de Can Soleret. Diversos establiments, empreses i clubs de la ciutat han col·laborat aportant roba de llit, menjar, electrodomèstics i matalassos per equipar l'espai amb tot el necessari. 

La setmana passada l'Ajuntment va habilitar un centre d'acollida temporal a la masia de Can Xalant, al barri del Pla d'en Boet, que comptava amb 16 llits. Ara l'activitat es trasllada a l'Espai Gatassa, que triplica el nombre de places. L'equipament també estarà gestionat per Creu Roja i estarà distribuït en sis habitacions, cuina, dutxes i vestidors. L'objectiu, expliquen des de l'Ajuntament, és "donar el servei a un dels sectors més vulnerables de la societat: les persones sense sostre, que han d’estar confinades per evitar la propagació del coronavirus" tal i com estableixen les mesures de l'Estat d'alarma per al conjunt de la població. 

El centre romandrà obert 24 hores, donarà cobertura total de les necessitats bàsiques com són l’alimentació, la higiene i l’allotjament a les persones usuàries del centre.

Empreses i clubs cedeixen material

Des de l'Ajuntament expliquen que la col·laboració de diverses empreses i clubs esportius de la ciutat han estat molt importants per poder equipar el nou centre d'acollida amb tots els elements necessaris. En aquest cas, el Centre Comercial Mataró Parc ha donat de forma altruista roba de llit, parament de la llar i menjar; Media Markt els electrodomèstics i el club de futbol Unión Deportiva Cirera (UD Cirera) ha col·laborat en la compra de matalassos.