No és cap novetat veure manades de senglar a l'entorn urbà de Mataró i d'altres ciutats del país. La presència d'aquests mamífers és cada cop més habitual, i en els darrers mesos se'ls ha vist al veïnat de Mata i les Cinc Sènies -on fins i tot han provocat algun incident- o a les portes del centre comercial Mataró Parc.

L'estampa de dilluns passat a la matinada, però, va més enllà. Una manada de diversos senglars, on s'intueixen el pare i la mare i diverses cries, es va endinsar cap a les cinc del matí al barri de Rocafonda, a través de la carretera de Mata. Un veí del barri ha enviat a capgros.com un vídeo on es veu els senglars caminant per aquest vial, segurament a la recerca de menjar. 

senglars rocafonda

L'any passat l'Ajuntament va anunciar la contractació d'una empresa especialitzada per capturar senglars. La mesura, presa amb el permís de la Generalitat, es duu a terme de cara a reduir la població d'aquesta espècie de mamífers al terme municipal de la ciutat, en especial a l'entorn de la carretera de Mata. Segons informa el consistori, amb aquesta acutació es vol garantir la seguretat del trànsit i donar resposta a les queixes d’agricultors de l’àmbit.