Veïns de Cerdanyola denuncien que en aquest barri de Mataró molts ciutadans no estan complint amb les mesures de distanciament ni de protecció establertes per l'Estat d'alarma per combatre el coronavirus. Fonts veïnals han explicat a Capgros.com que la problemàtica es viu sobretot al carrer Rosselló, artèria comercial de la zona. L'Ajuntament reconeix que aquest sector és un dels que acumula més denúncies per incomplir el confinament. 

"Al carrer Rosselló, especialment durant la tarda, el degoteig de persones és molt gran fins al punt que arriben a formar-se grups", expliquen els veïns, quelcom que no es permet ara tampoc malgrat la desescalada del confinament.

Coronavirus, control policial a l'avinguda Puig i Cadafalch. Foto: R.Gallofré

Control policial a l'avinguda Puig i Cadafalch al barri de Cerdanyola

Els mateixos veïns constaten que els usuaris habituals dels bars, ara tancats, "els han substituït per les botigues d'alimentació". En consumeixen els productes a la porta de les cases i deixen les deixalles al terra, a banda de molestar els veïns amb el soroll. 

Carrer Rosselló, el dia 24 d'abril. Vídeo: Cerdanyola Directo

Els mateixos residents al barri constaten que l'actuació policial no està sent eficaç a la zona ja que les persones responsables dels actes incívics 2reapareixen als carrers i es burlen de la policia, un cop han finalitzat les seves actuacions".

Des de l'Ajuntament reconeixen en part la problemàtica existent al barri. Fonts municipals admeten que Cerdanyola Sud és un dels punts on es fa més vigilància preventiva per part de la Policia Local, i on també s’acumulen més denúncies.