foto 3384752
foto 3384752

Moren les tortugues babaues nascudes a Mataró que estaven al CRAM

Les cries d'aquesta espècie, que tenen possibilitat de supervivència baixa, van néixer molt dèbils i s'han vist afectades per una infecció intestinal

Les possibilitats de supervivència de les tortugues babaua nascudes a Mataró eren molt baixes, quelcom propi d'aquesta espècie on només una tortuga de cada cent arriba a complir el primer any de vida. I en el cas de les sortides del niu de la capital del Maresme, que tanta expectació va aixecar, així s'ha demostrat. Totes les tortugues babaues que es van quedar al Centre de Conservació i REcuperació d'Animals Marins (CRAM) han mort, a causa d'una infecció intestinal. 

No ha sobreviscut cap de les 25 tortugues que van néixer al centre, dels 40 ous que s'hi havien traslladat

Segons ha avançat Mataró Audiovisual i han confirmat fonts de la Generalitat, no ha sobreviscut cap de les 25 tortugues que van néixer al centre, dels 40 ous que s'hi havien traslladat. També es van portar al CRAM un total de 18 tortugues que van néixer a la platja de Sant Simó, però cap d'elles ha sobreviscut. El mes de juny passat una tortuga babaua va pondre més de 170 ous a la platja. El 6 d'agost van començar a néixer les tortugues, un total de 98, 58 d'elles de forma natural, 15 recuperades amb l'obertura del niu i 25 descloses a les incubadores del CRAM. 57 de les 58 que van néixer de manera natural van arribar pel seu propi peu al mar.

Segons han explicat tècnics de la Generalitat a Mataró Audiovisual, la causa de la mort de les cries de tortuga del CRAM es deuria a un problema intestinal. Les tortugues haurien nascut molt dèbils perquè haurien heretat una patologia de la tortuga mare. 

La primera cria de tortuga de la platja de Mataró

La de Mataró va representar una de les postes de tortuga babaua més quantioses de la Mediterrània occidental i va ser un cas molt valuós des del punt de vista científic, de conservació i també d'educació ambiental. Dels 173 ous que va posar la tortuga, 133 es van deixar a la platja. D'aquests, tres estaven trencats i 130 es van anar covant gràcies a l'escalfor de la sorra, catalitzada per les altes temperatures dels darrers dies.

El fenomen va despertar una gran atenció mediàtica i ciutadana. Des de l'arribada de la tortuga a la planta de Sant Simó i la seva posta d'ous, es van organitzar des de l'Ajuntament i diverses entitats animalistes torns, formats per voluntaris, per protegir el niu, que es trobava a tocar d'un bar de platja, i permetre el naixement de les cries. Aquest es va començar a produir el 6 d'agost i va durar diversos dies. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive