La vaga feminista d'aquest dijous, dia 8 de març, segur que passarà a la història. L'aturada està tenint un gran seguiment, com es pot veure als carrers d'arreu del país. També a Mataró, on la manifestació que ha tingut lloc aquest matí ha congregat un miler llarg de persones. Una marxa que ha començat davant l'estació i que reuneix majoritàriament dones, però també alguns homes que hi han volgut donar suport. 

A Mataró hi havia aquest matí dues manifestacions convocades, la del Comitè de la Vaga General Feminista del Maresme, per una banda, que ha sortit de la plaça Miquel Biada a les 11 i ha recorregut els carrers de la ciutat; i per l'altra, la dels sindicats CCOO i UGT, que han convocat una concentració a les 12 davant l'Ajuntament. 

WhatsApp Image 2018 03 08 at 12.08.19

Aquest dijous, dia 8 de març, s'ha convocat per primer cop a l'Estat espanyola una vaga feminista. Impulsada arreu de l'Estat per la Comissió 8 de març, integrada per un conjunt de col·lectius feministes i amb el suport,a diferents nivells, dels sindicats. Es tracta d'una vaga laboral i estudiantil que també s'estén al sector del treball domèstic i el consum. L'objectiu és demostrar que sense les dones, el mòn s'atura, i reivindicar la igualtat de gènere en tots els àmbits. Moltes institucions hi estan donant suport: per exemple l'Ajuntament de Mataró ha decretat serveis mínims per aquest dijous i ha aprovat adherir-s'hi oficialment.