A Mataró hi viuen persones de més de 100 nacionalitats i s’hi parlen més de 120 llengües diferents. Una diversitat que cal celebrar i posar en valor, tal i com ha fet la ciutat en els darrers anys amb iniciatives com 'Mataró Més de 100 Llengües'. Aquest febrer arriba a la quarta edició un seguit d’activitats per fer visible la realitat lingüística de la ciutat. 

En l’edició de l’any passat es va posar l’accent en la importància de la llengua materna. Enguany la temàtica principal de ls jornades es centra en el llenguatge de signes, la llengua de les persones sordes i sordcegues signants de Catalunya. També és la llengua en què solen relacionar-se amb altres persones parlants del seu entorn familiar i social immediat.

El dijous 27 de febrer, a les 19 h, es portarà a terme la taula rodona “El pes d’una llengua de signes” a la Biblioteca Pompeu Fabra. Anirà a càrrec del periodista i activista, Montxo Vicente; membre del Centre de Persones Sordes del Maresme a Mataró, Pere Cantenys; la mestra de l’Institut Miquel Biada, Teresa Comas i les logopedes del CEE Les Aigües, Sílvia Maresma i Pilar Viana. El mateix dia 27 de febrer, a les 18.30 h, es farà una visita guiada a càrrec dels alumnes de l’Institut Miquel Biada a l’exposició “Les llengües dels catalans. Les llengües de Mataró” que es podrà visitar fins al 28 de febrer a la Biblioteca Pompeu Fabra.

A banda d’aquestes activitats, hi ha programats 4 hores del conte, aparadors culturals, una gimcana de les llengües maternes i altres activitats que es poden consultar més detalladament en el programa.