Aquest divendres, dia 28, se celebra el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI. Per aquest motiu s'han programat diverses iniciatives i activitats a Mataró, promogudes per l'associació Mataró LGTBI+ en col·laboració amb l'Ajuntament. Una de les més destacades és l'acte institucional que té lloc aquest dijous, dia 27, al Saló de Sessions del consistori. Es tracta de la conferència a càrrec de Joaquim Roqueta Manen, president de l'Associació Gais Positius, de la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya, i del Consell Assessor de l’Observatori Contra l’Homofòbia de Catalunya, (OCH).

D'altra banda, ahir dimecres la biblioteca Pompeu FAbra va acollir un acte al voltant del 50è aniversari de Stonewall, un recorregut i una reivindicació de la memòria històrica de totes les persones que van lluitar per aconseguir drets i llibertats del col·lectiu LGTBI, quan es compleix mig segle de vida dels disturbis de Stonewall (Nova York, 1969) que van marcar l’inici de la lluita pels drets de les persones LGTBI.

Aquest divendres dia 28 se celebrarà la Festa de tots colors, amb una rua que sortirà des de l'Ajuntament i acabarà a Can Xammar, i que acollirà accions reivindicatives i concerts. També hi haurà parades informatives. Hi prendran part les entitats Batucada Luta Sem Pausa, Associació de Lleure i Cultura Enlleura’t, AE Antoni Comas, CCOO VORMAROS, Queers Tropicals, Som Masnou, Associació de Comerciants Casc Antic, Casa Paco, l’Altre, Molta Malta, La Taverna i Mirinda.