L'Ajuntament de Mataró sol·licitarà al Ministeri de Justícia de l’Estat Espanyol i a la Conselleria de Justícia de la Generalitat de Catalunya, la no suspensió i trasllat dels jutjats de violència masclista. Així ho preveu la Declaració institucional presentada pels grups municipals del PSC i d’En Comú Podem de rebuig a la supressió dels jutjats VIDO. La proposta es va aprovar amb els vots a favor del PSC, d’En Comú Podem, d’ERC i de Ciutadans i els vots en contra de Junts per Mataró. La suspensió es proposa al document de “Comarcalització dels Jutjats de Violència sobre la Dona” del Tribunal de Justícia de Catalunya.

Aquesta proposta preveu comarcalitzar els jutjats VIDO, fent desaparèixer aquesta competència a escala local en determinats casos. L’excusa, segons s'afirma a la Declaració Institucional de l'Ajuntament és l’escassa càrrega de treball d’alguns d’aquests jutjats, "tot i que previsiblement comportaria la sobrecàrrega d’altres, i sense resoldre les retallades que aquests VIDOS locals han estat patint per poder dur a terme la seva tasca". 

L'acord preveu que l'ajuntament sol·liciti a la Generalitat de Catalunya que prioritzi la lluita contra la violència masclista i que impulsi l’aprovació d’un Pacte Català contra la Violència Masclista. També es reclamarà a les mateixes institucions que afavoreixin i augmentin els recursos i mitjans per facilitar I'accés de les víctimes de la violència masclista a l'empara judicial, i que aquest extrem en el cas de l'àmbit judicial passa per aproximar els òrgans judicials a les víctimes. El consistori, així mateix, s'adherirà al Manifest de l’associació Dones Juristes contra la Supressió de determinats Jutjats de Violència sobre la Dona de Catalunya.