Mataró celebra el Dia Interncional contra la LGTBIFòbia, que té lloc el 17 de maig, amb diversos actes al voltant d'aquesta data. L'objectiu d'aquesta jornada és sensibilitzar la societat contra la discriminació del col·lectiu LGTBI a través de la informació, reflexió, reivindicació i denúncia contra les agressions físiques, psicològiques, intel·lectuals i morals de les persones per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

El consistori mataroní, al costat d'altres entitats i organismes, ha promogut un programa d'activitats que compta aquest dimecres, dia 15, amb la taula rodona 'Contra la LGTBIfòbia, denunciem, hi tenim dret", que oferirà assessorament sobre l'actual marc legal per a les persones d'aquest col·lectiu que hagin patit agressions i discriminacions. El mateix dia 17, a la biblioteca Antoni Comas, hi haurà la jornada 'El col·lectiu trans i el mercat de treball'. 

L’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el 17 de maig de 1990 va eliminar l’homosexualitat femenina i masculina de la llista de malalties mentals. En commemoració d’aquesta efemèride, cada any, el dia 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia: l'homofòbia - que d'acord amb Nacions Unides inclou la lesbofòbia, i la bifòbia -, la transfòbia i la interfòbia.