Mataró està vivint les mateixes escenes que es viuen arreu del país des d'aquest dissabte, dia 2: molta gent, entre passejants, corredors i ciclistes, s'han llençat aquest matí als carrers, en especial al front marítim. Avui és el primer dia, després de més de sis setmanes, que es permet als adults sortir al carrer per fer altres coses que no fossin anar a comprar o a treballar, en el marc de la desescalada del confinament pel coronavirus. 

Entre les 6 i les 10 del matí, espais com el Passeig Marítim i el Parc Central s'han omplert de corredors i de ciclistes, així com de gent que simplement passejava, ja que és la franja horària, junt amb la de les 20 a les 24h, en què es permet sortir a fer un passeig. Tothom ha aprofitat el bon temps i les temperatures estivals que es viuen avui. 

Primer dia d'esport al passeig del Callao, dissabte dia 2 al matí. Fotografies: R.Gallofré

Molta gent ha aprofitat per acostar-se al mar, ja que des d'ahir divendres s'ha reobert l'accés al passeig Marítim, tancat des de l'inici de l'estat d'alarma. En tot cas està prohibit accedir a les platges i també el bany, i no es pot fer ús de les zones de joc. La presència policial era força elevada en aquest sector

Des d'aquest dissabte, els més grans de 14 anys poden fer activitat física a l'aire lliure en dos franges horàries, de 6 a 10 del matí i de 8 a 11 de la nit. Els més grans de 70 anys també tenen una franja horària concreta per sortir a passejar, de 10 a 12 i de 19 a 20h. Es manté la norma aplicada des de la setmana passada per a sortir amb infants, de 12 a 19h, amb grups familirs formats per un adult i un màxim de 3 infants. 

franges

Els passeigs en família i de gent gran es pot fer sense allunyar-se més d'un 1km de casa, mentre que l'esport, que s'ha de fer individualment, es pot realitzar dins del terme municipal. L'esport es pot fer per qualsevol via o espai públic, inclòs els espais naturals i els 9 parcs que s'han obert a Mataró, així com el passeig marítim, que l'Ajuntament va reobrir ahir. 

Ciclistes al passeig marítim. Foto: R.Gallofré

La normativa actual prohibeix l’accés a instal·lacions esportives i no es pot fer ús del vehicle motoritzat, ni el transport públic per a desplaçar-se a carrers o espais d’ús públic per fer-hi esport. Durant la pràctica de l'activitat física cal mantenir distància de mínim 2 metres amb la resta de persones de 2 metres. L’esport s’haurà de fer de forma continuada evitant parades innecessàries i s’ha de complir amb les normes de prevenció i higiene indicades per les autoritats sanitàries.