El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest dimecres al matí que, a causa de l'epidèmia de coronavirus, des de dijous dia 12 quedaran prohibits els actes on hi participin més de 1.000 persones, ja siguin a l'aire lliure o en un recinte tancat. Els actes en espais tancats de menys d'un miler d'assistents es podran celebrar només si s'ocupa un terç de l'aforament. Al Maresme ja hi ha quatre casos oficials de coronavirus, entre ells una veïna d'Alella que va morir la setmana passada. 

Tots els esdeveniments esportius, segons ha decidit la Generalitat, es jugaran a porta tancada. Si hi ha menors d'edat podran estar acompanyats. Totes aquestes mesures duraran 15 dies però es podran allargar. En les següents hores està previst que s'apliquin les mesures en l'àmbit de l'administració pública "És possible que en els pròxims dies es prenguin mesures més dràstiques i contundents de les que s'han pres fins ara. Demanem comprensió", ha conclòs Torra.

Cal recordar que l'Ajuntament de Madrid ja ha pres aquesta setmana mesures més dràstiques com ara que els centres educatius restin tancats durant quinze dies. A més ha ordenat el tancament de tots els centres culturals de la capital espanyola en el marc de la crisi del coronavirus. La mesura afecta els pavellons poliesportius, els teatres i les biblioteques. 

Les mesures principals

  • No es poden celebrar actes amb més d'un miler de persones, a l'aire lliure o en recinte tancat
  • Totes els esdeveniments esportius es jugaran a porta tancada (els menors poden anar acompanyats)
  • Les mesures duraran 15 dies però si és necessari es podran allargar més
  • En els propers dies hi haurà més mesures que afectaran l'administració pública