La Policia Local va enxampar tres individus abocant deixalles i runa de forma il·legal a la zona periurbana dins del terme municipal de Mataró. Els fets van tenir lloc el passat 12 d'agost i han trascendit ara perquè els ha fet públics l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) Serra de Marina a través de les xarxes socials.

Segons ha confirmat l'Ajuntament, les tres persones estaven abocant les deixalles a la zona dels Garrofers, a prop de l'avinguda Puig i Cadafalch i la ronda Bellavista. Els agents de la Policia Local hi van fer acte de presència i van aixecar acta dels fets. En aquests casos, l'acta s'envia al departament d'Espais Públics de l'Ajuntament, que s'encarrega d'obrir expedient. Les tres persones que abocaven runa van assegurar a la policia que no sabien que estava prohibit, segons fonts municipals.

L'abocament il·legal de deixalles i runes, procedents d'obres o d'altres activitats, és un problema greu i recurrent a les zones periurbanes i boscoses de ciutats com Mataró i entorns. Els camins que connecten amb els municipis del seu voltant, així com zones com els propis Garrofers, presenten sovint una imatge lamentable plenes de deixalles abandonades. L'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, s'ha fet ressò avui mateix de la notícia repiulant el tuit de l'ADF, i assegurant que "és terrible veure com cada mes hem de recollir abocaments de deixalles als nostres boscos per part de persones que no s'estimen la nostra terra".