Les persones, famílies o empreses que no puguin pagar el rebut de l'aigua seguiran rebent subministrament. A més, podran ajornar el pagament sense recàrrec, i s'establiran descomptes generalitzats a la factura amb una reducció del 50% del canon de l'aigua. Aquestes són les principals mesures del Pla de contingència que aplica l'empresa municipal Aigües de Mataró de cara a garantir el subministrament d'aigua a tota la ciutat amb motiu de la crisi sanitària provocada pel coronavirus. L'anunci se suma a altres mesures socials preses per l'Ajuntament, com ara el lliurament de targetes moneder a famílies beneficiàries de beques menjador. 

A causa de l'epidèmia, l'estat d'alarma i les mesures de confinament, molts mataronins i mataronines han hagut de tancar els seus negocis i empreses, quelcom que suposa una pèrdua immediata de poder adquisitiu. Davant d'aquest fet es poden trobar amb problemes per fer front als pagaments de les factures de subministraments com l'aigua, que és absolutament imprescindible, en especial ara que toca passar el major temps possible a casa.

Les mesures d'Aigües de Mataró

El protocol anunciat per Aigües de Mataró preveu que no suspendrà el servei d’aigua per manca de pagament a les famílies o empreses mentre estigui en vigor l’estat d’alarma, i estableix que s'aplicaran mesures per ajornar el termini de pagament sense recàrrec. A més es reduirà el cànon de l'aigua en un 50% en usuaris domèstics, indústries, petites i mitjanes empreses, comerços i autònoms. Aquesta mesura s'establirà entre l'1 d'abril i el 31 de maig. Per qualsevol consulta,  aquests dies tots els tràmits habituals es poden fer mitjançant atenció telemàtica i telefònica, a l'Oficina Virtual i al telèfon 93 741 61 00.