La Xarxa d’Espais Joves de Mataró està conformada per quatre equipaments distribuïts per Cerdanyola, La Llàntia, Rocafonda-El Palau i Pla d’en Boet. Estan dirigits a adolescents i joves d'entre 12 i 25 anys i es presenten com a espais relacionals, de suport a l'estudi i també de dinamització socioeducativa. L'objectiu és que els joves mataronins puguin desenvolupar-se com a ciutadans, amb igualtat d'oportunitats, comptant amb aquests espais com a punts de suport per a aconseguir-ho. 

Els Espais Joves presenten una programació trimestral de projectes i activitats, que enguany arriba carregada de propostes. Per exemple, talelrs sobre perspectiva de gènere, on  s’interpel·larà als joves i sel’s convidarà a reflexionar i repensar els models de masculinitat dominants a la societat. En el marc d’aquest treball es crearà una cançó trap reivindicativa amb motiu del 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. 

Altres accions previstes són una jornada d’art urbà, o la participació dels joves al programa de Mataró Audiovisual “La veu dels barris” on aportaran continguts i aprendran alhora el llenguatge radiofònic i col·laboraran amb altres entitats que fan possible aquest espai. Enguany també es manté el programa Referent d’Ocupació juvenil, promogut per la Unió Europea, la Generalitat de Catalunya i el Servei d’Ocupació de Catalunya. L'objectiu és apropar els serveis i recursos als destinataris potencials que són els joves en la transició de l’escola al món laboral, a través d'unaa atenció personalitzada i propera així com potenciar el treball en xarxa entre els diferents serveis i agents implicats del territori.

A banda d’aquests projectes es continuaran oferint els cursos intensius de monitors i directors de lleure, així com de monitor o dinamitzador esportiu així com les sales d’estudi pels períodes d’exàmens.