Aquest és l'aspecte que tindria el macroprostíbul de Mataró en cas que s'acabés fent realitat. Una recreació de l'interior de l'establiment que el promotor José Maria Colomer Ribot vol construir el més aviat possible al polígon de Les Hortes al Pla d'en Boet. Però l'Ajuntament vol aturar-ho de totes totes, i ja es prepara per evitar l'inici de les obres. 

L'alcalde de Mataró, David Bote, avisa el promotor del polèmic macroprostíbul que la maquinària municipal és a punt per actuar tant bon punt comencin les obres. El consistori defensa que si bé la llicència d'activitats està concedida, la llicència d'obres necessària per aixecar el bordell està "caducada". A més, actualment la ciutat està es fase de suspensió en la concessió de llicències per reordenar els usos del polígon, amb la qual cosa no se li podria atorgar si la tornés a demanar. "Si comença, l'Ajuntament pot prendre les mesures que la llei permet, com en qualsevol altra obra sense llicència", adverteix l'alcalde. Tot i això, el promotor del local es reafirma en la seva voluntat de començar a construir tan aviat com sigui possible. Estava previst que comencés aquesta setmana, però en declaracions a l'ACN reconeix que encara manca "polir alguns serrells" per garantir la seguretat jurídica dels treballs.

El consistori defensa que si bé la llicència d'activitats està concedida, la llicència d'obres necessària per aixecar el bordell està "caducada"

L'alcalde, David Bote, insisteix en la teoria que defensen els serveis jurídics de l'Ajuntament: la llicència, atorgada el 2010, està del tot caducada. "I encara que la demani ara no se li pot donar perquè hi ha una suspensió de llicències", afegeix l'alcalde. En aquest sentit, des del consistori recorden que s'està treballant en un nou pla d'usos per als polígons industrials i mentre aquest no estigui enllestit, no es concediran noves llicències. Passat aquest termini, a més, es preveu que els nous usos que es fixin per normativa eviti igualment la construcció de locals dedicats a activitats sexuals.

El promotor amb algun dels tècnics del projecte.. Foto: ACN

D'altra banda, el promotor del bordell assegura que la llicència d'activitats, que sí és vigent després que un llarg litigi judicial li hagi donat la raó, està "vinculada" a la llicència d'obres i, per tant, si existeix una per força ha d'existir l'altra. És en aquest context que el promotor es planteja iniciar les obres al més aviat possible. Inicialment està previst que ho fes dilluns i, de fet, fins al lloc s'hi van desplaçar alguns operaris amb aquesta intenció. Tot i això, la intensa pluja que queia sobre Mataró els va fer repensar-s'ho. Aquest dimarts, tot i que la climatologia acompanya, tampoc hi ha moviment de maquinària.

foto 3313599

Segons el promotor del bordell, falten encara "alguns serrells" per polir, per tal de garantir la seguretat jurídica de les obres i evitar així que l'Ajuntament les pogués aturar. "Com en qualsevol obra sense llicència, es poden prendre mesures", replica l'alcalde.  Amb tot, la posició de l'Ajuntament de Mataró no ha canviat en els vuit anys que s'allarga el litigi i tots els grups municipals fan "front comú" contra la implantació d'aquests tipus de negoci a la ciutat. "Ens oposem a la seva construcció i mantenim el front comú i, des del punt de vista legal, no té llicència", insisteix Bote.