L'alguer de Mataró, una de les grans joies mediambientals de la ciutat, ha quedat molt malmès pel temporal Glòria. Així ho han comprovat els submarinistes de la Societat de Pesca i Activitats Subaquàtiques de Mataró (SPAS) i de l’Escola del Mar de Badalona i del Centre d’Estudis Avançats de Blanes. En la immersió realitzada dimarts passat per inspeccionar l'alguer de la costa mataronina, situat a uns 12 metres de fondària, van comprovar que l'impacte de la borrasca és molt greu.

Segons informa l'Ajuntament, les dades preliminars apunten que en l'estació I, l s’ha perdut una gran superfície de praderia. L'afectació és més elevada que totes les regressions registrades durant 23 anys d'estudi de l'alguer. La planta, a més, s'ha descalçat i ha quedat en una situació molt vulnerable. Part dels danys ja es van poder comprovar quan els dies després del temporal part del material vegetal va arribar a les platges.  

L’alguer de Mataró ocupa una extensió de 600 ha davant la costa de Mataró. Es tracta de la praderia de posidònia més important de la costa de Barcelona En properes immersions els voluntaris visitaran l’estació II, situada a 20 m de fondària, i la IV que es troba a 5 m davant el restaurant Pins Mar. El Projecte Alguer de Mataró es va iniciar al 1997 i és la iniciativa de voluntariat submarí més gran de Catalunya.