L'Ajuntament de Mataró ha aprovat la convocatòria de 19 places per a nous agents de la Policia Local. Un total de 13 es cobriran amb oposició lliure i 6 per a agents de policia procedents d’altres municipis. L'objectiu de la convocatòria, una de les més grans que ha realitzat el cos policial mataroní, és cobrir totes les vacants existents actualment i les que es preveu que es generin al llarg d’aquest any -la majoria de les quals per jubilació.

Aquest dimarts mateix l'Ajuntament ha promogut una xerrada informativa adreçada a persones en situació d’atur amb l’objectiu que coneguin els requisits, la tipologia de les proves i la funció del servei públic policial. Hi han assistit una quarantena de persones. Està previst que el procés de selecció finalitzi a l’estiu, per tal que els futurs agents que ho necessitin puguin iniciar el curs de formació a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya al setembre.

La convocatòria també arriba després d'uns mesos problemàtics a Mataró en l'àmbit de la seguretat, on s'ha posat de manifest la manca de recursos policials per fer front als successos que s'han produït a barris com Cerdanyola o Rocafonda i que han generat força alerta veïnal. 

L’Ajuntament ja va aprovar a principis d’any una oferta d’ocupació pública de 198 places a cobrir de forma definitiva durant els propers tres anys.