El Ple municipal es va pronunciar sobre la polèmica desl comentaris fets en un xat de Whatsapp per membres de la Policia Local de Mataró, amb greus insults i amenaces a l'independentisme. ERC i Junts per Catalunya van presentar una proposta de resolució, però finalment el govern municipal, format per PSC i En Comú Podem, va tirar de majoria absoluta per aprovar, amb el suport de Ciutadans, una esmena a la totalitat a la mateixa. 

Els partits independentistes de l'oposició havien exigit al govern que assumissin responsabilitats polítiques i suspenguessin cautelarment de sou i feina els agents implicats, entre d'altres mesures. El document aprovat pel PSC, En Comú Podem i Ciutadans, però, es limita a refermar el que ja va anunciar l'alcalde, David Bote: l'obertura d'un expedient informatiu reservat per esclarir els fets ocorreguts. 

El govern reconeix que algunes de les expressions que apareixen en els xats "podrien ser constitutives d’algun tipus d’infracció, o posar en entredit la imatge i independència del propi cos"

En el text es reconeix que algunes de les expressions que apareixen en els xats "podrien ser constitutives d’algun tipus d’infracció, o posar en entredit la imatge i independència del propi cos".  L'expedient informatiu haurà de determinar la possible veracitat i autoria, així com l’afectació a l’àmbit públic i professional, d’aquestes "manifestacions privades", tal i com les defineix el govern. "Es considera que aquestes manifestacions són èticament, socialment i políticament contràries al respecte i a la convivència de les persones", afegeixen en el document. 

La proposta de resolució reprova "qualsevol actitud o manifestació que sigui contrària o atemptatòria contra els principis de llibertat i igualtat per raó d’ideologia o de qualsevol altra condició personal o social". També promet "depurar les responsabilitats professionals, administratives i/o penals, que es poguessin derivar d’un expedient disciplinari" i "reforçar la presència del Codi Ètic de la Policia de Catalunya en els processos de selecció i els programes de formació de la Policia Local de Mataró".

 

Així mateix, des de l'executiu municipal es defensa la tasca del cos policial "Reconeixem l’absoluta neutralitat, imparcialitat, objectivitat i proporcionalitat amb la que estan actuant públicament tots els membres de la Policia Local de Mataró davant les diverses situacions i mobilitzacions de caràcter polític que s’han produït a la ciutat durant les darreres setmanes”, conclou la proposta de resolució.