L'alcalde de Mataró, David Bote, ha decidit demanar l'obertura d'un expedient informatiu pel cas del grup de whatsapp de la Policia Local on hi abunden missatges amenaçadors contra l'independentisme. Segons informa l'ajuntament en un comunicat, l'expedient ha de servir per "recollir tota la informació possible al respecte i, si s’escau, prendre les actuacions que s’estimin oportunes".

En el comunicat, el consistori fa referència a la notícia avançada per La Vanguardia aquest divendres. En aquest sentit, les fonts municipals apunten que "els missatges mostrats pel diari a l’Ajuntament són extractes reenviats de manera fragmentada, no una conversa completa. De la seva visualització no es pot desprendre ni la veracitat ni l’autoria del contingut". L'Ajuntament afegeix que els agents de policia no disposen de mòbils corporatius. L'Ajuntament també destaca "l’objectivitat i neutralitat amb què els membres de la Policia Local de Mataró duen a terme les seves actuacions policials".

El Periódico també ha publicat una notícia sobre els fets on s'inclouen captures de pantalla del citat grup de Whatsapp, on s'hi mostren les converses amb tot detall. S'hi poden llegir frases com “doneu-me un parell de metralladores i s’acaba el problema” o “neteja ètnica d’independentistes ja”, quelcom que ha generat moltes crítiques en els grups de l'oposició. ERC i Junts per Mataró ja han reclamat que s'investigui els fets i se sancionin els agents que han escrit aquestes amenaces.