L’Ajuntament de Mataró té previst reforçar les mesures de seguretat a les escoles mataronines, davant de l’onada de robatoris que diversos centres educatius han experimentat al llarg de les darreres setmanes. Així ho ha anunciat la regidora de Seguretat Pública, Anna Villarreal, després de la reunió mantinguda dimecres, dia 8, amb Mossos Esquadra, Policia Local, els centre educatius afectats, Serveis Territorials de la Generalitat, i els departaments d’Educació i Equipaments de l’Ajuntament.

La trobada ha servit per abordar la problemàtica que han patit durant els darrers dies centres com Camí del Cros, Peramàs, Mar Mediterrània o Camí del Mig, objecte de robatoris, bretolades i actes d’incivisme per part de lladres que s’han endut material informàtic i educatiu i han provocat destrosses a l’interior dels equipaments. En diverses d’aquestes escoles els casos de robatoris s’han acumulat durant aquest darrer trimestre i per això les seves comunitats educatives s’han mobilitzat i protestat per la situació.

En declaracions posteriors a la reunió, Villarreal ha explicat que l’Ajuntament ha acordat millorar el sistema d’alarmes de les escoles, amb inversions en elements com ara sensors o càmeres. També es reforçaran portes i finestres i es pretén “millorar els sistemes d’autoprotecció de cada centre, mitjançant la formació del personal propi de cada un d’ells”. Així mateix, el consistori mantindrà reunions amb totes les escoles de la ciutat, començant per les més afectades pels darrers robatoris, per “analitzar quines són les seves necessitats específiques”.