L'edifici de Jaume I que va ser ocupat sencer és una de les propietats de la Sareb a Mataró. Foto. R. G.
L'edifici de Jaume I que va ser ocupat sencer és una de les propietats de la Sareb a Mataró. Foto. R. G.

L'Ajuntament inspecciona l'edifici del centenar d'ocupes a Cerdanyola

Tècnics municipals han estudiat si l'immoble de Mataró pateix problemes estructurals o d'insalubritat, vies que es contemplen per intentar accelerar desallotjaments

Un nodrit grup de tècnics municipals ha inspeccionat l'edifici del carrer Jaume I de Mataró ocupat il·legalment per aproximadament un centenar de persones. La situació que es viu a l'immoble està causant greus problemes de seguretat i convivència al barri de Cerdanyola i des de l'Ajuntament s'està analitzant el cas a fons. L'objectiu seria trobar alternatives per poder desallotjar-lo amb més celeritat del que preveu el protocol habitual, però el procés resulta extremadament complex. 

El consistori no dona detalls sobre la tasca concreta que estan realitzant aquests tècnics municipals, més enllà de confirmar que van inspeccionar l'immoble dimarts passat, dia 23. Des de l'Ajuntament, però, es recorda que s'ha elaborat un nou protocol municipal per intentar facilitar els desallotjaments preventius d'immobles ocupats il·legalment que generen problemes de seguretat i de convivència. Els tècnics, per tant, estarien analitzant possibles vies incloses en el protocol, com ara irregularitats o danys que afectin la solidesa estructural de l’immoble, l’habitabilitat o per temes de salubritat, qüestions que, en cas de demostrar-se, podrien servir de base per intentar accelerar el desallotjament

La situació a l'immoble de Jaume I és tan greu, com expliquen els veïns afectats, que segurament una o més d'aquestes premises en matèria de salubritat o danys estructurals es compleixen i podrien facilitar-ne el desallotjament. Els residents a l'entorn de l'immoble expliquen que els ocupants han punxat el subministrament d'aigua i llum, creant nombrosos problemes com ara inundacions i talls elèctrics als veïns. A més, segons explicava dimarts el diari La Vanguardia, alguns dels tècnics, sempre escortats per la Policia Local per garantir la seguretat durant la seva tasca, portaven vestits quirúrgics per protegir-se d'elements insalubres presents a l'edifici.

Alternatives per al desallotjament

Tot plegat hauria de servir per intentar, d'alguna manera, accelerar aquesta mena de processos de desallotjament que, per les vies habituals, corre risc d'eternitzar-se. En aquest cas l'immoble pertany a la SAREB i està ocupat des de fa mesos per persones de perfil molt conflictiu. L'acció civil o penal que ha de portar al desallotjament l'ha d'exercir el propietari, però per aquesta via es pot trigar anys en resoldre's. Per això ajuntaments com el de Mataró busquen alternatives més ràpides i eficaces, tot i que des del propi consistori s'assenyala que trobar fórmules eficaces resulta molt complex. 

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive