Ara fa un any, l’estiu de 2018, va arrencar el programa de voluntariat de l’AECC-Catalunya contra el Càncer a l’Hospital de Mataró. L’objectiu és acompanyar els pacients oncològics ingressats en el centre mèdic mataroní. 12 mesos després, el balanç del servei que fan des de l’Hospital és molt positiu. Durant aquest temps s’han s’han realitzat més de 2.500 intervencions i els voluntaris han atès un total de 330 pacients.

Actualment els voluntaris ofereixen tres tipus de serveis: acompanyament als pacients oncològics hospitalitzats, així com als malalts i familiars del servei de pal·liatius; visita als pacients que reben tractament ambulatori a l’Hospital de Dia; i acompanyaments puntuals a pacients oncològics que tenen visita a consultes externes, per manca de suport familiar.

En total són 18 els voluntaris d’acompanyament que realitzen la seva tasca de dilluns a dijous matí i tarda i divendres al matí. A més, 2 d’aquestes persones organitzen tallers puntuals a la planta d’oncologia per a malalts i familiars. Des de l’Hospital de Mataró constaten que els voluntaris permeten al centre oferir una atenció més global a aquests pacients.

Les enquestes de satisfacció realitzades apunten que tant el personal assistencial com els pacients i familiars donen una valoració molt alta del servei, sempre superant el 8 de nota. L’Hospital constata que el personal assistencial deriva cada vegada més pacients al servei i es demanen més intervencions específiques tant a planta o a altres zones del centre.