El Consorci Sanitari del Maresme i el centre tecnològic mataroní Eurecat s'han aliat per posar en marxa una app per facilitar la vida als pacients amb transtorn límit de personalitat. L'aplicació mòbil terapèutica, a través de tècniques d’Intel·ligència Artificial i aprenentatge automàtic, ajuda els pacients a automonitorar les crisis emocionals i aportar-los eines de suport psicològic per afrontar-les.

Eurecat ha patentat la tecnologia Kontexting que recull dades de context i comportament del pacient a través d'un dispositiu mòbil. L'app que han creat amb el consorci, anomenada BRIGHT, la incorpora i permet als professionals sanitaris detectar canvis en la conducta del pacient, conèixer el seu estat en temps real i proposar solucions per millorar-ne la qualitat de vida i evitar crisis emocionals.

Els pacients amb transtorn límit de la pesonalitat pateixen crisis emocionals que afecten negativament la seva evolució clínica i el tractament que reben, quelcom que acaba conduint a un creixement de les consultes psiquiàtriques d'emergència. La nova app els ha d'ajudar a fer front a aquests episodis, i alhora facilita al professional fer-los un seguiment més continuat. Fins ara només es podia realitzar a través de visites hospitalàries periòdiques o amb mètodes menys eficaços i més genèrics com ara la realització de questionaris.