Un coixí elaborat a la comarca que alleugereix el dolor a les dones que es recuperen de la intervenció de càncer de mama. Protegeix la cicatriu de la cirurgia i permet dormir amb comoditat sobre el costat de la ferida. Aquesta és la iniciativa de l'Associació Maresme Oncològic, a partir de coixins cosits per dos grups de dones d'escoles de patchwork maresmeques i que el Consorci Sanitari del Maresme reparteix entre les seves pacients. 

6 Didals Escola Taller de Patchwork de Mataró i Les Nenes de Patchwork d’Arenys de Munt són les encarregades d'elaborar aquest coixí amb forma de cor fet amb tècnica de patchwork, que es col·loca entre el braç i la mama, a l’aixella. Té unes mides i pes específic i ha estat avaluat i aprovat per cirurgians de mama. Es regala a les dones intervingudes de càncer de mama en el postoperatori immediat per ajudar a la seva recuperació. El reprodueixen de forma desinteressada molts grups de voluntaris d’arreu.

Segons expliquen els promotors de la iniciativa, el coixí no només aporta confort i seguretat, sinó que alleugereix el dolor, ajuda a prevenir la inflamació del braç i l’axil·la de la zona intervinguda, disminueix pressions sobre la ferida, disminueix la tensió dels músculs de l’espatlla,  millora el descans i evita el dolor causat per cops accidentals. També protegeix la cicatriu del braç i permet dormir damunt del costat de la cicatriu. Cada coixí és diferent, ja que estan fets a mà i, a més, cadascun d’ells va acompanyat d’un missatge d'ànim personalitzat i escrit a mà per les pròpies voluntàries.

El coixí no té cap cost per a les pacients ni pels centres distribuïdors, ja no es compren ni es venen: es regalen. A Catalunya es reparteixen a hospitals de Barcelona i Girona, entre ells l’Hospital de Mataró.