Els professionals sanitaris que s'han deixat la pell durant aquests mesos, i continuen fent-ho, en la lluita contra el coronavirus han sentit l'escalf i el suport de la societat, però molt menys per part de la classe política. Així ho porten denunciant des de fa setmanes en concentracions com la d'ahir dimecres, dia 20, a les portes de l'Hospital de Mataró. Desenes de metges, infermeres i membres del personal del Consorci Sanitari del Maresme van denunciar la precarietat laboral del seu sector i van reclamar millores en les seves condicions laborals, en especial després del sacrifici que han realitzat en atendre els centenars d'infectats per la Covid-19.

Els professionals van reclamar que les condicions laborals "millorin en totes les direccions, tant a nivell de contractació, com a condicions retributives, com de conciliació i d’altres complements que mai s’han tingut en compte". Reclamen que els ratis d'infermeria s'adequin a les necessitats assistencials dels pacients i a la seva complexitat, i assenyalen que el Consorci Sanitari del Maresme té un dels pitjors ratis en el torn de nit de tota Catalunya. 

Manifestació a l'Hospital de Mataró

A més, demanen que desaparegui la contractació precària i que tota la contractació parcial esdevingui a jornada comperta i estable. "És inadmissible que hi hagin encara treballadores amb més de 10 anys d’antiguitat sense estabilitat laboral" afirmen en un comunicat, difós pel sindicat CATAC. "Volem que d’una vegada per totes es deixi de retallar el nostre sou. Ja no és una retallada, és un robatori", afegeixen.

En aquest sentit, demanen que es contempli el plus de perillositat en les condicions laborals o que es recuperi el pagament d'hores extres que afirmen que els deuen. Així mateix, volen llutiar per tenir un únic marc normatiu a la Sanitat Pública, una Sanitat un Conveni i que les empreses públiques sanitàries tinguin dèficits assumits per part dels pressupostos de la Generalitat.