L'Hospital de Mataró, que pertany al Consorci Sanitari del Maresme, ha estat guardonat amb el premi "TOP 20" per la seva gestió hospitalària. El centre sanitari mataroní es troba entre els 24 centres guardonats per la seva gestió hospitalària global. El programa avalua els resultats de més de trenta processos assistencials en vuit àrees clíniques especialitzades –cor, digestiu, musculesquelètic, sistema nerviós, ronyó, vies urinàries i dona-, puntuant l’equilibri global en totes les àrees i processos clínics, i introduint indicadors de qualitat, d’eficiència i d’adequació.

Aquests resultats que avaluen la qualitat en els processos assistencials, "només han estat possible gràcies a la implicació de tots els professionals que realitzen el treball diari amb excel·lència", expliquen des del Consorci Sanitari. El TOP 20 d'IAISIST (empresa especialitzada en el sector clínic) és un dels programes d’anàlisi de gestió més complets i ben valorats de l’Estat. Enguany, que s’ha celebrat la 18ena edició, han participat 146 hospitals de quinze comunitats autònomes, i com a novetat s’ha introduït l’avaluació de la salut poblacional com una ampliació de l’enfocament netament hospitalari, i la implantació de les noves codificacions CIE10.

Anys convulsos

El premi arriba després d'uns anys convulsos per a l'Hospital de Mataró, amb la intervenció de facto per part de la Generalitat del Consorci Sanitari, mentre encara no s'ha resolt el deute històric que la mateixa administració catalana té amb l'equipament mataroní. Enmig de tot plegat, queixes dels sindicats per la manca de renovació dels equipaments i sobreocupació hospitalària. El Consorci Sanitari està tirant endavant un nou pla estratègic que l'ha de posicionar cap al futur, en el qual l'envelliment de la població suposa un dels principals reptes.