Encara no se sap quina és la data en que Mataró i tot el Maresme central i sud entraran en la fase 1 del desconfinament. El Govern ha proposat aquest dimecres, dia 13, que les regions sanitàries de Lleida, Girona (que inclou el nord del Maresme) i Catalunya Central passin també a fase 1 el proper dilluns i deixa de moment en l'aire el plantejament sobre la regió metropolitana de Barcelona, que incorpora gran part de la comarca.

En les properes hores s'estudiarà una proposta parcial per a l'àrea metropolitana, "que no serà completa de passar a la fase 1", segons ha indicat després de la reunió del pla Procicat la consellera de Salut, Alba Vergés. En preguntar-li si aquest plantejament estaria a temps d'aplicar-se ja dilluns, ha indicat que caldrà veure la data concreta, però ha afegit que no es vol anar "molt més enllà".

foto 3644816

Les regions que es plantegen per passar ja a fase 1 estan risc baix o moderat. Dilluns passat les tres primeres en entrar en aquesta nova fase de la desescalada van ser  Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran, mentre que la resta del país es manté en fase 0

En l'actual fase en la que es troben Mataró i el Maresme, i que encara no se sap fins quan s'allargarà, es permet l'obertura de petits locals però amb cita prèvia i un sol client dins la botiga, i també serveis com ara menjar per emportar. La fase 1, tot i que manté força restriccions, flexibilitza bastant les condicions, ja que permet l'obertura del petit comerç, les terrasses dels bars, l'entrada en funcionament d'hotels, el retorn a la feina del sector agroalimentari i peixater, l'activitat esportiva professional o espectacles culturals amb limitació d'aforament, a més de visites a museus i a velatoris, entre d'altres.