L'Hospital de Mataró ha anunciat que ha tingut una millora en la llista d'espera quirúrgica, aconseguint en el 2017 fer unes 500 operacions programades més que en el 2015. Tanmateix, també s'ha reduit en dos terços el número de persones que han d'epserar més d'un any per ser operades. Segons expliquen, operen avui un 10% més que fa tres anys. En números rodons es passa de 9.800 del 2014 a gairebé 11.000 en el 2017.

Quant a l’activitat quirúrgica programada (sense les urgències), ha augmentat en 484 intervencions anuals entre 2015 i 2017 (5.8%). De fet, en aquests dos anys ha augmentat prop del 3% anual cada any. Per donar resposta a l’increment constant d’intervencions quirúrgiques, l’Hospital de Mataró afegirà tres quiròfans de cirurgia major addicionals als vuit ja existents. El primer d’aquests tres quiròfans nous entrarà en funcionament el darrer trimestre d’enguany. La construcció dels altres dos quiròfans, conjuntament amb l’ampliació de l’hospital de dia i de l’àrea de reanimació, finalitzarà, previsiblement, el 2021.

Actualment hi ha 520 persones que han d'esperar més d'un any per ser intervengudes, quan a finals de 2015 eren 1.580. Per donar resposta a l’increment constant d’intervencions quirúrgiques, l’Hospital de Mataró afegirà tres quiròfans de cirurgia major addicionals als vuit ja existents. El primer d’aquests tres quiròfans nous entrarà en funcionament el darrer trimestre d’enguany. La construcció dels altres dos quiròfans, conjuntament amb l’ampliació de l’hospital de dia i de l’àrea de reanimació, finalitzarà, previsiblement, el 2021.