L'Hospital de Mataró compta, des de fa algunes setmanes, amb un nou quiròfan, el número 11 i de classe A (alta tecnologia) que compta amb equipament d’última generació: microscopi quirúrgic telescòpic de sostre, monitors i serveis de gravació full HD i panell tècnic integrat amb pantalles de 43”, entre altres innovacions tecnològiques. Aquesta nova instal·lació permet millorar la funcionalitat de l’àrea quirúrgica i augmentar el nombre d’operacions per poder atendre les actuals necessitats de la població del Maresme. Durant el 2018 es van realitzar més de 10.500 intervencions quirúrgiques i més de la meitat va ser sense ingrés.

El nou equipament permet assegurar la qualitat d’atenció als pacients. S’hi ha instal·lat el microscopi quirúrgic més avançat en cirurgia oftalmològica: la distribució de llum permet operar amb intensitats de llum molt baixes el que protegeix al pacient durant la cirurgia; incorpora un sistema de videodocumentació que, a més oferir la possibilitat d’assistència quirúrgica intraoperatòria, permet als professionals tenir informació a temps real durant tot el procés quirúrgic. El compliment dels estàndards més exigents per a sales blanques fa que sigui un quiròfan que pot acollir cirurgia ortopèdica de pròtesis, cirurgia cardíaca o trasplantaments de cor, pulmó i fetge.

Aquest nou quiròfan completa el Servei de Cirurgia Ambulatòria, que també compta amb tres sales de cirurgia de classe C (quiròfans destinats a intervencions ambulatòries, parts i endoscòpies) i els seus respectius espais de suport.