La sala d'actes de l'Hospital de Mataró va acollir la setmana passada l'acte institucional del 20è aniversari de la posada en marxa del centre, on es va parlar de passat, present i futur, i es van traçar les línies a seguir en els propers anys. Un hospital universitari, amb espais ampliats en l'edifici i la construcció d'un nou sociosanitari van ser les tasques encomanades pels propers anys. Els eixos de la nova etapa, va explicar el gerent Ramon Cunillera, han de començar a prendre forma l'any vinent.

L'hospital universitari ha de fer-se amb un acord amb la UAB i ser centre de referència en docència, mentre que l'ampliació del centre té un objectiu clar: adaptar-lo a les necessitats sanitàries reals de la població. Més quiròfans, un nou hospital de dia oncohematològic, entre d'altres. També es va apostar per la construcció del sociosanitari als terrenys de davant de l'Hospital, que són propietat de l'ajuntament, identificar les línies estratègiques que han de guiar el desenvolupament del consorci en els propers cinc anys i canviar la imatge corpporativa per adaptar-se a la nova etapa.

Al llarg de la jornada es va fer un repàs de les principals fites dels últims 20 anys, amb els protagonistes de la governança i la gerència de les diferents etapes, i Ramon Cunillera, gerent actual del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM), que van anunciar l’inici d'una de nova, marcada per les línies assenyalades. Durant la cita es van fer dues taules rodones, la primera de les quals, amb Manuel Corredor, Josep Molsosa i Carles Manté, tots ells ex-presidents del Consell Rector del CSdM.  Van destacar que el Consell Rector havia de ser un motor de funcionament de l'entitat i que el futur passa pel reconeixement dels professionals i per una medicina humanitzada, mantenint vida la relació entre metge i ciutadà.

L'altra taula rodona, amb els ex-gerents del CSdM Joan Berenguer i Joaquim Esperalba, i el gerent actual, Ramon Cunillera, que va ser nomenat el 2015, van parlar sobre les seves etapes, des de la inauguració fins a les dures retallades que va patir el centre.

Anna Aran, gerent de l'Àmbit Metropilità Nord de CAtSalut, va recalcar que en la transformació del model sanitari no s'ha de perdre "l'ànima i l'essència de l'atenció primària", tenint cura de la salut dels ciutadans i apostant per les polítiques comunitàries per promoure l'educació sanitària.