L'Hotel Atenea, al Port de Mataró, deixa de funcionar com a 'hospital de campanya'. Aquest cap de setmana ja no acollirà pacients d'altres centres sanitaris del territori, després de fer-ho durant pràcticament un mes i mig de cara a donar suport en la lluita contra la pandèmia de coronavirus.

L'Hotel es va habilitar com a centre sanitari temporal el 27 de març passat. La seva funció va ser ajudar a alliberar llits de l'Hospital de Mataró i del centre sociosanitari de Sant Jaume, de cara a poder acollir l'allau d'ingressos per coronavirus. L'equipament hoteler ha rebut sobretot pacients de perfil residencials no greus, que no podien estar-se a casa seva o a la residència.

Imatge d'arxiu de l'hotel Atenea

En un principi va acollir pacients no Covid-19 procedents de Sant Jaume i altres equipaments sociosanitaris, però després va passar a tenir pacients amb coronavirus, però estables i de baix risc. La seva ocupació màxima va ser de 23 pacients a data 28 d'abril.

537 pacients ingressats als diversos centres

Des de principis de març, un total de 537 pacients de Covid-19 han estat ingressats en els diferents centres d’hospitalització del Consorci: l'Hospital de Mataró, l'Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena i l'Hotel Atenea.