El Consorci Sanitari del Maresme ha assumit la gestió de la residència geriàtrica Ca n'Amell de Permià de Mar després que el Servei Català de la Salut li ho hagi encarregat temporalment. La decisió arriba perquè, segons el SCS, l'empresa propietària del centre, DomusVi, "no compleix els requisits mínims" en allò referent a la sectorització dels residents entre els qui tenen coronavirus i els qui no i a la seva atenció sanitària. De fet aquest divendres l'alcalde de la ciutat, Miquel Àngel Méndez, ja havia denunciat la "negligència absoluta" de la direcció del centre en la gestió de la crisi, després que es fes públic que prop de 180 residents dels 200 que hi viuen eren casos positius. El centre ha registrat la mort 24 persones.

Aquest matí la direcció del Consorci s'ha reunit amb professionals de l'equip d'atenció primària de Premià, que és qui va alertar de la situació, i, posteriorment, s'han trobat amb membres de la direcció de la residència i de l'empresa propietària.

La directora d'infermeria ha visitat la residència aquesta tarda acompanyada de professionals del Consorci de les àrees d'Higiene i Malalties Infeccioses, Serveis Generals i personal expert en la gestió residencial per fer una primera valoració de les instal·lacions i els residents i establir un pla d'actuació. El Consorci també ha designat un equip gestor que ha assumit a partir d'aquest dissabte la direcció del centre i la gestió del seu equip humà.

180 casos positius

Aquest divendres l'alcalde de la ciutat va fer públics els resultats dels testos de detecció de coronavirus a la residència, que vorejaven els 180. L'alcalde va insistir en la intervenció del centre per part de la Generalitat i va criticar els impediments amb què ha topat l'Ajuntament per intercedir en la situació del geriàtric. "Ens hem sentit desplaçats i ningunejats. Fins aquí podíem arribar", va sentenciar. Per a Méndez, la gestió de la direcció privada i la Generalitat ha estat "molt greu"