L’Hospital de Mataró, mancat de material d’aïllament perquè els seus professionals puguin fer front al coronavirus sense contagiar-se, va fer una crida urgent: necessitava en qüestió de poques hores centenars de pantalles protectores. Després de fer una prova amb un taller petit que resultar positiva, es van dirigir a Aluminis Iluro, empresa amb seu a Mataró especialitzada des de l’any 1989 en fusteria d’alumini. La firma mai s’ha dedicat a producte sanitari, però són temps convulsos i tothom s’adapta a les circumstàncies. Dit i fet, en 48 hores l’empresa ha respost a la comanda i ha realitzat més de 700 pantalles.

“Van acudir a nosaltres i ràpidament ens vam posar en marxa, aportant el material, el taller i la mà d’obra, i ho hem aconseguit”, expliquen des de l’empresa. La comanda de 700 mascaretes no només nodrirà a l’Hospital de Mataró, ja que el Consorci Sanitari del Maresme també té previst distribuir aquest material entre altres centres sanitaris del territori. I també anirà a parar a altres organismes que ho necessiten, com ara els Mossos d’Esquadra. Van ser precisament els Mossos qui van traslladar el material des de la nau d’Aluminis Iluro fins a l’Hospital.

Procés de fabricació de les mascaretes. Foto: Cedida

Comandes de tot arreu

Aluminis Iluro va publicar un vídeo a les xarxes socials mostrant el procediment d’elaboració de les pantalles i des de llavors han rebut comandes de tot arreu. Aquest divendres tenen previst confeccionar-ne centenars per a Can Ruti, un dels hospitals més grans del país, i també n’estan elaborant per a residències geriàtriques i centres de dia. “Mai havíem fet quelcom similar, però les coses ara van així, et venen aquesta mena de propostes i has de reaccionar”, constaten des de l’empresa mataronina.

Durant aquests darrers dies, han sorgit tota mena d'iniciatives solidàries de cara a pal·liar les mancances de material que pateix l'Hospital, després que a finals de la setmana passada el Consorci Sanitari del Maresme fes una crida a empreses, organitzacions i ciutadania a donar elements com mascaretes o bates.