Alumnes de l'escola L'Arboç van participar en un tast de receptes adaptades per a persones amb disfàgia de la mà del Consorci Sanitari del Maresme, que es troba fent tot tipus d'activitats i accions de captació amb la campanya 'El menjar cura', on busquen millorar la salut i la qualitat de vida de les persones. També les dels alumnes de l'escola d'educació especial amb afectacions neurològiques greus. Dissabte passat van poder cuinar i provar alguns plats adaptats per a persones amb dificultat per empassar, amb l’objectiu que les famílies coneguin què és la dieta adaptada i vegin que es poden fer receptes segures per aquests nens i nenes i, que a més, els proporcioni plaer.

Una seixantena de persones, inclosos els alumnes de l’escola L’Arboç, van participar dissabte al matí en un tast de menjar preparat amb diferents textures a fi d’evitar que els nens s’ennueguin i, d’aquesta manera, puguin ingerir els aliments que necessiten per créixer adequadament. La companyia de teatre de carrer Els Comediants van entretenir els alumnes mentre la dietista especialista en disfàgia Alícia Costa i un xef professional feien un taller amb els pares.

Les famílies han pogut, així, conèixer de primera mà què és una dieta adaptada i com es poden fer receptes segures que, a més, proporcionin plaer.

El 90% d’aquests infants i joves pateixen disfàgia (dificultat per empassar) tal com mostren els resultats d’un estudi realitzat pel grup de recerca de motilitat digestiva del Consorci que, també, ha preparat un informe individualitzat per a cada família amb pautes personalitzades sobre com preparar els àpats dels seus fills. Aquest projecte és del tot innovador donat que l’abordatge de la disfàgia en nens i persones joves és un camp encara poc explorat.

. Precisament, és pel seu caràcter innovador que ha estat triada com una de les iniciatives a finançar amb els diners de la campanya "El Menjar Cura!", que té l’objectiu de recaptar fons per tirar endavant iniciatives científiques que tinguin un impacte real, concret i mesurable en col·lectius vulnerables del Maresme.

Autoritats 700