En Marc Godoi té 33 anys i en fa més de 13 que treballa com a tècnic en emergències mèdiques al SEM a la zona de Mataró. Però més enllà de la seva feina, la seva gran passió és el dibuix. Tot just fa cinc anys va començar a vendre algunes de les seves peces, impulsat per un amic i també dibuixant, David Alcalá, conegut com a DAC. Godoi va animar-se a provar sort, va realitzar una petita edició de Super Earl, un personatge creat per ell mateix, i va tenir bona sortida al Saló del Manga de 2015. L’any següent, mitjançant un Verkami, va poder finançar el seu primer còmic sobre aquest pingüí forçut.

“El meu estil està clarament inspirat en Bola de Drac i Dr. Slump, des de propostes més infantils a d’altres més estilitzades com en Goku en les últimes transformacions”, explica Godoi, que es coneix artísticament com a Magori Art. “El gran canvi va arribar al 2016, quan vaig conèixer als actors que posen veu a en Goku i en Vegeta, els va agradar el que feia i vam anar junts al Saló del Manga;  signen els pòsters i dibuixos que faig i és una bogeria”, explica.

perfil detall

Magori Art és l’autor de les il·lustracions del conte de Santes de Capgròs, escrit per Alba Jubany i que recrea figures de la ciutat amb un traç que recorda al mestre Akira Toriyama. 

Coneixies el conte de Santes?
Sabia que hi havia un conte però no com funcionava el tema de la il·lustració. Vaig participar en un conte similar pels Botargues de Mataró i allà ho vaig conèixer. Poc després em van contactar perquè estaven interessats en que fos l’il·lustrador i així va anar la cosa. 

No és la teva primera feina...
No, tinc un còmic, Super Earl, protagonitzat per un pingüí ‘catxes’. Volia fer alguna cosa relacionada amb la Vila del Pingüí del Dr. Slump i va sorgir així. A més, va ser l’època en la que va morir Constantino Romero i vaig homenatjar-lo fent-lo el dolent de la història, tot i que és el típic dolent a qui no li surt res bé.

Trigues molt en fer un encàrrec?
Si es tracta de quelcom digital, potser uns tres dies. Si el dibuix ha de ser artesanal, trigues més perquè primer fas l’esbós, l’ensenyes i si agrada llavors l’imprimeixes amb taula de llum i el vas calcant amb la plumeta, mica en mica. És una feina metòdica però la veritat és que queda molt bé. Em demanen de tot, des de composicions originals fins a recreacions en estil Toriyama de famílies o persones individuals.

T’has plantejat deixar la teva feina per dedicar-te només al dibuix?
Per res! Faig les meves hores setmanals i després tinc el temps lliure per treballar en això. Peces per encàrrec, ja siguin digitals o artesanes, de personatges de manga o caricatures... A més, treballo amb Marc Zanni (veu de’n Goku) i Joan Sanz (de Vegeta) amb projecte conjunts. El proper és un còmic sobre el doblatge. També fem dedicatòries personalitzades amb les seves veus. La veritat és que treballar amb ells és una garantia, la gent es torna boja per les seves firmes i veus!