Jaume Aceña va tancar el passat mes de maig el seu periple com a president de l’Iluro HC, càrrec que va ostentar durant quatre anys després que Oriol Cortada marxés a l’Atlètic Terrassa. Quatre temporades en les que Aceña ha hagut de seguir treballant amb el professional i ambiciós full de ruta que la junta directiva d’ell, Cortada i companyia,  havia servit per fer créixer el club i aconseguir el guardó, l’any 2013, com a millor club mitjà d’Europa.
“Amb l’Oriol vam recollir una sèrie d’exits i reconeixements, i el repte era seguir endavant després d’haver tocat sostre amb el guardó de 2013, el camp de 2009, etc.”, explica.

Aceña deixa la presidència amb un projecte en marxa que vol millorar l’entitat, la celebració dels 25 anys i una estructura que ha anat creixent fins a ser 300 integrants. “Tenim una estructura consolidada, els primers equips els tenim a les portes de grans coses i a nivell de base, tenim equips que competeixen amb clubs grans i inclús en campionats com el de categoria júnior hem fet podis deixant fora conjunts com el Polo”, recorda. Hi haurà un canvi a la presidència, ara en mans d’Itziar Ruedas i una junta renovada, però l’objectiu haurà de ser el mateix: “Convertir-nos en nua entitat potent dins de l’hockey català”.

Quins han de ser els passos a seguir pel club?
Hem de seguir treballant per fer viable la construcció d’un segon camp on hi havia l’antiga gossera. Tenim aprovació urbanística i tenim l’ok de tots els grups municipals. Actualment les nostres instal·lacions estan gairebé al 100% d’ocupació i necessitem més espai per poder atraure més gent.

Quina estructura té el club actualment?
Estem al voltant de 300 jugadors, i hem aconseguit un fenòmen nou que és tenir un equip social amb pares i mares que juguen en competició federada en hockey amateur, a banda del projecte hockey plus, on tenim a 8 jugadors competint en aquesta aposta inclusvia.

 Quins objectius han de tenir els primers equips?
Aquesta temporada amb el masculí teníem com objectiu mantenir-nos, ja que havíem fet un equip molt jove amb jugadors d’edat juvenil i esperem que a mig termini s’aconsegueixi pujar a Honor B. Aquests són els plans de la direcció esportiva. Pel que fa a les noies, fa anys que estem allà competint per pujar a Primera, i segur que en algun moment ho aconseguirem.

El canvi a la junta és enorme.
El bloc de la junta sortint estàvem en una situació similar: fa més de 12 i fins a 15 anys que estem participant del projecte i volíem un relleu, incorporar gent jove amb futur i que coincidissin en la idea de projecte que tenim. 

Seguiràs vinculat al club?
Naturalment! estaré vinculat al club i ajudaré en tot el que faci falta, però des de fora de la junta i com a expresident. Hi ha molts projectes que podem tirar endavant. També seguiré jugant al seogn equip de l’entitat.

Has fet tots els papers de l’auca...
Vam construir un club on cadascú tenia la seva faceta, i jo sempre havia estat vinculat a la secció esportiva i la direcció. Després vaig ser vicepresident i quan l’Oriol va marxar, se’m va demanar que agafés el relleu. Ho vaig fer pensant sempre en que serien quatre anys, i crec