L'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Mataró treballa en l'organització de dues proves esportives d'àmbit internacional per al 2014. El regidor de Promoció Econòmica, Miquel Rey, explica que es treballa per portar a la ciutat una competició per equips la pròxima Setmana Santa i una prova esportiva individual a la tardor. Rey assegura que la promoció turística de la ciutat, associada a l'esport i la natura, encara té "molt recorregut a fer". L'Ajuntament, afegeix Rey, també treballa per aconseguir "que Mataró estigui entre les excursions que oferten els operadors turístics de l'alt Maresme". En aquest sentit, el darrer estiu els estrangers que han visitat Mataró han augmentat un 4,2% respecte el 2012.

Actualment Mataró ja compta amb el pas de dues proves d'ironman que s'organitzen des de Calella, però amb un traçat que travessa la comarca de nord a sud. La capital del Maresme, però, vol ser seu de dues noves proves amb l'objectiu que l'impacte econòmic es quedi a Mataró. Un altre front obert és la col·laboració amb els operadors turístics de l'alt Maresme, que porten el gruix que acull la comarca a poblacions com Calella, Malgrat de Mar o Santa Susanna. L'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Mataró vol que Mataró sigui el destí d'algunes de les excursions que s'oferten als turistes que s'allotgen als hotels de la costa nord del Maresme.

Rey posa de manifest que la important presència del barroc i el modernisme a Mataró són atractius turístics a explotar en aquest sentit. Aquest darrer estiu, prop de 2.000 persones han participat en alguna de les 13 rutes per la ciutat que promou l'Oficina de Turisme. La majoria d'elles són gratuïtes i en destaca especialment la visita audioguiada pel conjunt barroc dels Dolors, que han fet 560 persones.