Platja, tranquil·litat i bona connexió amb Barcelona. Són els punts clau que converteixen Mataró en ciutat d'atractiu turístic un estiu més. Cada vegada és més la gent de fora que escull visitar la capital del Maresme durant les seves vacances. En la temporada d'enguany l'ocupació als hotels de la ciutat ha estat gairebé total durant el mes de juliol i agost, destacant sobretot el primer, que ha superat totes les previsions.

Des del mes de juny i fins ara els turistes no han deixat d'arribar. Els diferents hotels de Mataró coincideixen a dir que ha estat un estiu de molta ocupació, que ha millorat encara les bones dades de l'any anterior i superat les expectatives. "Les dades del mes d'agost són bones però s'aproximen més al que preveiem i a les de l'any passat, mentre que juliol ha donat la sorpresa", expliquen des de l'hotel Atenea, afegint que "aquest juliol hem aconseguit un 95% d'ocupació, quatre punts més que a l'estiu del 2014". El mateix expliquen a l'hotel NH Ciutat de Mataró:"Esperàvem bones dades per a agost, però juliol ens ha sorprès molt gratament,vam omplir com mai". Des de l'hotel, per la seva tradició a la ciutat, han vist el creixement de Mataró com a ciutat turística en els darrers anys: "Des de fa cinc anys hem notat una millora important en el turisme de Mataró i el seu creixement, només s'ha de veure com estan les platges".

Pel que fa al tipus d'estança els turistes que escullen Mataró per allotjar-se fan estades d'entre 4 o 6 dies de mitjana. Però n'hi ha de tot, des d'aquells que allarguen i es queden fins a dues setmanes o d'altres que només vénen de pas per a una nit. Entre aquests últims destaquen els grups que van arribar a la ciutat específicament per a Les Santes, quedant-se a la ciutat només pels actes més multitudinaris de la festa, com la Nit Boja o el concert de Sopa de Cabra.

Els turistes francesos, al capdavant
El perfil del turista que arriba a la ciutat és molt heterogeni, destacant sobretot famílies amb nens i també parelles joves que busquen la tranquil•litat de la platja i el sol. I des d'on arriben? Principalment de França, sobretot per proximitat. Als turistes francesos els segueixen els de països com Alemanya, Itàlia, Regne Unit, Bèlgica, Rússia o Holanda. Des de l'hotel Castell de Mata també valoren l'arribada de turistes espanyols: "Tenim bastants clients del nord de la península, també d'Alacant i de València". Pel que fa als estrangers, a l'hotel destaquen també els francesos, seguits dels alemanys, dels provinents dels països nòrdics (com Noruega o Dinamarca) i alguns russos.